CORONA

Beste zwangeren en partner,
Samen met alle verloskundigenpraktijken in de regio zijn er afspraken gemaakt omtrent het Coronavirus. Deze afspraken gelden in ieder geval t/m 31-03-2020.
Omdat de situatie snel verandert, veranderen ook adviezen snel. Houd hierom de social media van je praktijk in de gaten zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.
Alle controles voor zowel zwangeren als kraamvrouwen worden zoveel mogelijk aangepast om contactmomenten te minimaliseren. Zo hopen we jullie en onszelf te beschermen tegen het virus.
De aangepaste afspraken zijn zo gepland, dat de veiligheid van moeder en kind gewaarborgd blijft.
Cliënten die in de komende weken een afspraak hebben op de praktijk, kunnen worden gebeld in de dagen vóór deze afspraak gebeld door de verloskundigenpraktijk. Afspraken zullen worden aangepast of verzet.
Er zullen minder controles plaatsvinden en de controles die wel plaatsvinden, worden zo kort mogelijk gehouden. Dit betekent dat we alleen een bloeddrukmeting doen, de groei van de baby controleren en natuurlijk harttonen luisteren.
Uitgebreide informatie zal telefonisch worden gegeven. Ook vragen zullen telefonisch beantwoord worden.
Wij vragen je om alleen naar de controle toe te komen en geen partner of kinderen mee te nemen. Via FaceTime/WhatsApp of een video-opname op je telefoon kunnen we je partner en/of familie mee laten kijken en luisteren.
Alle afspraken voor een echo, dus ook die van de 20-weken echo, blijven staan. Maar ook hierbij het verzoek om geen gezelschap mee te nemen. Via FaceTime/WhatsApp of een video-opname op je telefoon kunnen we je partner en/of familie mee laten kijken en luisteren.
Ben je bevallen, dan continueren we onze verloskundige zorg, maar ook in aangepaste vorm. Kraamvisites worden zowel face-tot-face thuis als telefonisch gedaan, aangepast aan de cliënt en situatie. Bij bijzonderheden bekijken we per keer welke zorg nodig is en zullen deze ook zeker bieden.
Groepsbijeenkomsten zoals informatieavonden en Centering Pregnancy worden afgelast.
Sta je op het punt van bevallen? De keuze voor een thuis- of ziekenhuisbevalling blijft.
We kunnen de plaats van de bevalling opnieuw met je bespreken, ook met het oog op de bezetting van ziekenhuisbedden en de druk op het ziekenhuispersoneel. Wanneer je gaat bevallen, mag er voorlopig maar één persoon bij de geboorte (en überhaupt in het ziekenhuis) aanwezig zijn. Moet je langer in het ziekenhuis blijven, dan gelden de regels die in het ziekenhuis worden gehanteerd.
Verder gelden voor zwangeren dezelfde maatregelen als voor niet-zwangeren. Je kunt daarom het beste het nieuws in de gaten houden en de algemene richtlijnen van het RIVM opvolgen. Bel bij vragen de GGD.
Heb je klachten van verkoudheid en/of griep en heb je een afspraak? Bel dan naar de verloskundigenpraktijk, zodat we samen kunnen kijken wat in jouw geval het beste is.
Als praktijken in de regio doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden. Wij houden op die manier de kwaliteit van de zorg goed in de gaten en zullen er dan ook alles aan doen om deze bijzondere periode in jullie leven op de juiste manier te begeleiden.
Met vriendelijke groeten,
Verloskundigen Praktijk Hardenberg

Ons team

Zwanger? Schrijf je dan nu in voor een eerste controle!

Contact met de assistente:

0523-265393

info@verloskundehardenberg.nl

Inschrijven: