Consultatiebureau & vaccinaties

Na de kraamtijd wordt de zorg van jullie baby overgenomen door de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. Met alle vragen over het voeden en groeien van je baby kan je bij haar terecht. De jeugdverpleegkundige zal in principe zelf contact opnemen om een afspraak met jullie te maken. Wanneer je na de kraamtijd nog steeds niets van haar vernomen hebt is het raadzaam hierover contact op te nemen. Algemeen nummer: 088-4430702; website: GGD IJsselland.

Enkele weken na de geboorte ontvangen jullie een informatiepakket van de overheid over de vaccinaties die de overheid aanbiedt aan alle kinderen in Nederland. De vaccinaties worden verzorgd door het consultatiebureau. Zie voor verdere informatie: www.rijksvaccinatieprogramma.nl

Nacontrole na 6 weken

Het is mogelijk om na de bevalling en kraamperiode voor nacontrole te komen op het spreekuur in onze praktijk. Deze nacontrole vindt meestal 6 weken na de bevalling plaats. Hiervoor kan je telefonisch een afspraak maken. Een nacontrole kan gecombineerd worden met een anticonceptieconsult.

Als je bij de gynaecoloog of de verloskundige in het ziekenhuis bent bevallen krijg je een afspraak mee voor nacontrole in het ziekenhuis. Dan is het niet noodzakelijk om bij ons een afspraak te maken.