Na de bevalling treedt een dynamische tijd aan voor jullie als gezin.
Als moeder moet je herstellen van de zwangerschap en bevalling. Moeder en vader beiden moeten wennen aan de nieuwe situatie nu er een baby is waar jullie de zorg en verantwoordelijkheid voor dragen, broertjes en zusjes hebben ook hun aandacht nodig en bovendien zal er nog visite komen die jullie wereldwonder willen bekijken. Hierdoor zullen rustmomenten er makkelijk bij in kunnen schieten.

Een kraamverzorgster zal deze dagen in goede banen leiden. Zij is er voor de zorg van moeder, kind en het gezin. Ze zal de controles bij en de verzorging van moeder en kind uitvoeren en helpen met het begeleiden van borst- of flesvoeding.

Wij zijn medisch verantwoordelijk voor het welzijn van moeder en kind, dus ook wij komen de eerste week enkele malen op bezoek waarbij overleg met jullie en de kraamverzorgster plaatsvindt.

Als er buiten deze reguliere visites vragen of problemen zijn kunnen jullie ons altijd bereiken op onze diensttelefoon: 06-51102789.

Als alles ongestoord verloopt zullen we onze bezoekjes rond de achtste dag na de bevalling afsluiten. Hierna neemt de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau de zorg van de baby over.

Heb je spullen van je kraampakket over en wil je ze graag weggeven? Deze kan je doneren in de gele container van Rescue Baby Gambia die achter onze praktijk staat.

Ook staat er een rode verzamelcontainer van Stichting Babyspullen, hierin kunnen babykleren, omslagdoeken, kruiken etcetera gedoneerd worden.