Wanneer je weet dat je zwanger bent kan je je aanmelden bij onze praktijk. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Aanmelden kan telefonisch: 0523-265393, of via het online inschrijfformulier.

Intake

De eerste afspraak proberen we tussen 8 en 10 weken te plannen en deze afspraak duurt ongeveer een uur. In principe proberen we dan ook het hartje van de baby te laten horen en zien door middel van een echo. De echo waarbij de uitgerekende datum wordt vastgesteld plannen we in tussen 10 en 12 weken.

Ter voorbereiding: we willen je vragen om bij de intake je identiteitsbewijs, verzekeringspasje en de gegevens van eventuele eerdere zwangerschappen (als je niet eerder bij ons onder controle geweest bent) mee te nemen. Ook is het prettig als jullie ter voorbereiding op het gesprek al informatie hebben gelezen over prenatale screening op www.pns.nl

Waar we je in ieder geval naar vragen tijdens het intakegesprek zijn jullie eigen gezondheid en de gezondheid van jullie familie en jullie sociale omstandigheden (zoals je bijvoorbeeld je dagelijkse werkzaamheden). Als je eerder zwanger bent geweest zullen we dat ook bespreken.

Andere onderwerpen die ter sprake komen zijn: prenatale screening en bloedonderzoek in je zwangerschap.